Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne v kraji bude studený, někde bude i sněžit

Začátek týdne v kraji bude studený, někde bude i sněžit

foto: Pixabay

02. 12. 2019 - 06:00

Začátek týdne v Olomouckém kraji bude chladný, na některých místech už se můžeme těšit i na sníh. Nezapomeňte se pořádně obléknout!

Pondělí ráno a dopoledne bude zataženo, místy se objeví sněžení, zejména v jižní polovině kraje. Odpoledne bude oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky, zejména na horách. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 0 až +3 stupni Celsia, na horách od -5 do -1 stupně. Ráno bude foukat slabý proměnlivý vítr do 4 metrů za sekundu, během dne mírný západní až severozápadní od 2 do 6 metrů za sekundu.

V úterý můžeme očekávat většinou oblačno, zpočátku dne místy i sněhové přeháňky. Večer bude zataženo se sněžením, které bude v polohách pod 400 metrů nad mořem přecházet v déšť se sněhem a déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty od -1 až +3 stupňů. Mírný severozápadní vítr bude foukat v rychlosti od 2 do 5 metrů za sekundu, v průběhnu dne se bude měnit na jihozápadní.

Ve středu očekáváme zpočátku zataženo, místy opět sněžení, v polohách pod 400 metrů nad mořem déšť se sněhem nebo déšť. Postupně bude polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty vylezou mezi +1 až -3 stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 1 do 5 stupňů. Mírný jižní vítr bude foukat v rychlosti od 2 do 5 metrů za sekundu.

Další články