Zde může být vaše reklama.

Šternberská nemocnice se dočká nové interny

Šternberská nemocnice se dočká nové interny

foto: Olomoucký kraj

10. 12. 2019 - 15:00

Poklepem základního kamene zahájil v pondělí 9. prosince hejtman Ladislav Okleštěk stavbu nového interního pavilonu v Nemocnici Šternberk. Čtyřpodlažní objekt za 253 miliónů korun je jednou z největších současných investic Olomouckého kraje. Hotový by měl být do dvou let.

Nejlepší by bylo, kdyby nemocnice vůbec nemusely existovat. Jenže zatím potřeba jsou a je na nás, abychom pro pacienty i zdravotníky zajistili odpovídající prostory. Nový pavilon ve šternberské nemocnici je svým řešením posune k standardům 21. století,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

V prvním nadzemním podlaží budou ambulance – například kardiologická a gastroenterologická. Ve druhém a ve třetím podlaží se pak bude nacházet lůžková část. Kromě dvoulůžkových pokojů se sociálním zařízením zbude prostor také na vyšetřovnu, sesternu nebo pracovnu lékaře. 

Čtvrté nadzemní podlaží obsadí jednotka intenzivní péče s deseti lůžky. Jednotlivé pokoje budou situovány kolem dohledového pultu, díky čemuž se zdravotníci v případě potřeby snadno a rychle dostanou k pacientovi. V severní části se nachází čtyři inspekční pokoje se společným hygienickým zázemím,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

V návaznosti na výstavbu nového pavilonu interny v současné době probíhá také budování parkovacích ploch. Ty přijdou na 28 miliónů a hotové budou v polovině příštího roku.

Další články