Zde může být vaše reklama.

ČIVAVA PŘEŽILA Nejmenší pes na světě způsobil hromadnou nehodu

Nejmenší pes na světě způsobil hromadnou nehodu

foto: pixabay.com

19. 06. 2024 - 13:55

Jeseník – Hromadnou dopravní nehodu způsobil v úterý patnácticentimetrový pejsek rasy čivava v Písečné na Jesenicku, který vběhl pod kola projíždějícím vozidlům. Za havárii samozřejmě nemůže pes, ale jeho pán, který si ho nepohlídal. Tentokrát je to špatnou teprve devatenáctiletá slečna, která nechala svého miláčka chvíli bez dozoru.  Zástupce nejmenší psí rasy na světě z nehody vyvázl bez zranění, na nabouraných autech a přelomeném sloupu telekomunikačního vedení jsou statisícové škody.

Podle policie si mladá žena nezajistila dostatečně svého psa, který utekl přes komunikaci na druhou stranu k sousedům. Když pak pes uviděl svoji paničku, rozeběhl se za ní zpátky, avšak právě tudy projíždělo několik aut. „První řidič se pejskovi vyhnul, druhá řidička ve vozidle Škoda Octavia strhla řízení vpravo, přičemž do ní zezadu narazil náklaďák s návěsem,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Škodovka pak po nárazu kamionu doletěla až k telekomunikačnímu sloupu, který přelomila.

Kromě majitelky psa, která bude muset rozbít pořádně velké prasátko, aby uhradila škodu kolem 300,000 korun, nezůstane nepotrestán ani řidič kamionu. Ten nedodržel bezpečnou vzdálenost za škodovkou a na situaci před sebou zareagoval se zpožděním, doplnila policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě se nezranili ani řidiči, ani pes. Přítomnost alkoholu policisté u účastníků nehody vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Další články