Zde může být vaše reklama.

Přerovské MHD dočasně zadarmo

Přerovské MHD dočasně zadarmo

foto: MP

10. 04. 2020 - 15:00

Během Zeleného čtvrtku se na přerovské radnici opět sešel krizový štáb. Náměstek primátora Michal Zácha během jednání informoval o tom, že do oběhu se dostalo šest stovek roušek od vietnamské komunity, plavčíků a úředníků. Část je určena na rouškovník Městské policie, část roušek poputuje na Charitu. Na krizový štáb se dostala také informace o tom, že některé z roušek, určených k rozebrání, jsou k prodeji na internetu. Primátor Petr Měřínský v souvislosti s tím upozornil, že bezplatně odebrané roušky není možné prodávat.   

Nejzajímavějším bodem jednání pro obyvatele Přerova je to, že do konce nouzového stavu, který je v současné době stanovený na 30. duben, je městská autobusová doprava zdarma. 

"Město Přerov je připraveno postavit do dvou hodin stan pro lidi bez domova – v případě, že dojde v této komunitě k nakažení nebo k nutnosti přijmout karanténní opatření, budou mít bezdomovci zajištěno místo k pobytu," prozradila mluvčí radnice Lenka Chalupová.

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Přerově vznikla telefonní linka určená lidem v karanténě

Úředníky ze sociálního odboru přerovského magistrátu oslovila organizace Člověk v tísni, která je připravena pomáhat i v Přerově – do všech ubytoven bylo rozvezeno 300 letáků s nabídkou a kontakty, lidé z této „neziskovky“ nabízejí rodičům výpomoc například s výukou dětí.

"Od příštího týdne bude zahájen běžný provoz na skládce v Žeravicích, otevřeny budou rovněž v běžném režimu oba sběrné dvory," doplnila.

Další články