Zde může být vaše reklama.

Policie v Přerově předvedla, jak pomoci lidem po dopravní nehodě

Policie v Přerově předvedla, jak pomoci lidem po dopravní nehodě

foto: Policie ČR - Přerovsko

02. 07. 2020 - 12:00

První prázdninový den v Přerově proběhla již tradiční dopravně bezpečnostní akce, během které policisté řidičům i dalším ukazovali, jak po dopravní nehodě poskytovat první pomoc.

"Včera proběhla v Přerově tradiční prázdninová dopravně preventivní akce, která nese již několik let název První pomoc v dopravě. Spolupodílí se na ní vždy krajský koordinátor Besipu a zdravotní sestra z Agentury senior. V době prázdnin se spousta lidí vydává na cesty a mohou se stát účastníky dopravní nehody nebo situace, kdy je třeba poskytnout druhé osobě zdravotní pomoc a prvotní rychlá reakce může pomoci zachránit život ještě před příjezdem lékaře," prozradila k akci mluvčí policie Miluše Zajícová.

"Řidiče jsme oslovili a ti měli možnost dobrovolně si vyzkoušet pod dozorem zkušené zdravotnice nepřímou masáž srdce, dozvědět se další informace, které je zajímaly a obnovit si mnohdy již zastaralé vědomosti o poskytování první pomoci. Žádný z řidičů neodjel od našeho stanoviště s prázdnou a kromě mnohdy nově nabytých znalostí si odvezli i drobné pozornosti. Ohlasy všech oslovených řidičů na tuto akci byly velmi pozitivní," doplnila.

Další články