Zde může být vaše reklama.

HASIČSKÁ SOUTĚŽ Když už bourat s autem, tak na Přerovsku

Když už bourat s autem, tak na Přerovsku

foto: HZS Olomouckého kraje

19. 05. 2024 - 10:05

Přerov – Jen málokterý řidič neměl za svoji kariéru za volantem dopravní nehodu. Pokud už taková událost nastane, a vy budete zrovna v okolí Přerova, máte velkou šanci, že po havárii dopadnete lépe, než jinde v Olomouckém a Zlínském kraji. Tým přerovských hasičů totiž koncem týdne opakovaně zvítězil v soutěži ve vyprošťování raněných u vážných dopravních nehod.

„Nejlépe si se svým scénářem poradili hasiči ze stanice Přerov, kteří tak obhájili své prvenství z předchozího ročníku soutěže a získali putovní pohár. Druhou příčku obsadili hasiči ze Zlínského kraje, a to konkrétně z centrální stanice ve Zlíně. Bronzovou medaili si odnesl tým z centrální stanice Prostějov,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

V náročném klání bojovalo o stupně vítězů osm čtyřčlenných týmů z Olomouckého a Zlínského kraje a jedno družstvo ze Slovenska. Pro každý tým profesionálních hasičů byla připravena jedna dopravní nehoda se zapeklitým scénářem. Záchranáři museli po provedení průzkumu zvolit správnou taktiku zásahu. Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva pod dohledem přísných rozhodčích nejšetrnějším způsobem vyprostila zraněného figuranta. Vše v časovém limitu dvaceti minut.

Další články