Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK Olomoucko: První moravský souboj sezony proti Brnu

BK Olomoucko: První moravský souboj sezony proti Brnu

foto: bkredstone.cz

27. 09. 2024 - 20:49

Další tým, který v létě prošel výraznou proměnou, se představí na palubovce BK Olomoucko v sobotu od 18 hodin ve třetím kole Kooperativa NBL. Do Čajkarény přijede Basket Brno, celek, který má po dvou odehraných zápasech vyrovnanou bilanci výher a porážek.

„Brno je extrémně agresivní, má k dispozici velice vysoké a výborně fyzicky disponované hráče. V tom se soupeři musíme bezpodmínečně vyrovnat. Bude to klíčové, jen tak můžeme uspět. Na ničem jiném prakticky nebude záležet,“ je přesvědčený trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher. „Předchozí zápas s Nymburkem to jasně ukázal,“ dodává kouč týmu.

V Brně po minulé sezoně skončili kapitán Jakub Krakovič, Greg Lee, Terrell Brown-Soares nebo Ondřej Šiška. Ze španělského Alicante se naopak vrátil odchovanec Richard Bálint. Další českou posilou je dvaadvacetiletý Adam Kejval, který přišel ze švýcarské nejvyšší ligy jako náhrada pod koš. Ze zámoří pak dorazil Jaxson Baker a Ethan Chargois.

„V tom jsme na tom stejně, také máme nový tým. Shodné máme i dosavadní výsledky v úvodu sezony. Potřebujeme předvést naše maximum na obou polovinách palubovky, věřím, že to dokážeme, protože mám tým se správnou mentalitou. Bojovníky, kteří chtějí uspět,“ míní trenér Hipsher.

Další články