Zde může být vaše reklama.

Na startu nové sezony BK Olomoucko: pokora i víra ve vlastní síly

BK Olomoucko: pokora i víra ve vlastní síly

foto: bkredstone.cz

18. 09. 2024 - 06:49

V nových klubových barvách a s vírou, že se podaří navázat na poslední sezonu, vstoupí do nového ročníku Kooperativa NBL basketbalisté BK Olomoucko. O zopakování průniku mezi nejlepších osm týmů soutěže se budou snažit svěřenci kouče Andyho Hipshera ve výrazně obměněné sestavě.

„Z posledního týmu zůstali jen dva hráči, i proto jdeme do sezony s pokorou. Pochopitelně bychom si přáli zopakovat minulý úspěch, ale vnímáme, že to nebude jednoduché,“ uvedl prezident klubu Libor Špunda. „Během pauzy jsme posílili širší rotaci o české hráče, další přišli ze zámoří. Věříme, že se podařilo složit konkurenceschopný výběr,“ dodal Špunda.

V předchozích týdnech čerstvě složený kádr pracoval především na souhře nových basketbalistů, podle trenéra Hisphera jdou výkony postupně nahoru. „Každý den pracujeme na zlepšení. Stavíme na týmovém duchu, snažíme se do výkonů dávat maximální energii. Tým má potenciál předvádět kvalitní basketbal,“ míní trenér BK Olomoucko.

Obměněné vedení klubu chce v novém ročníku Kooperativa NBL ještě více oslovit své fanoušky. Zápasový program v Čajkaréně bude začínat již hodinu a půl před zápasem, BK Olomoucko plánuje doprovodný program i rozšířené občerstvení.

„Chceme se více otevřít lidem. Dát jim nejen sportovní, ale i kulturní zážitek. Tak aby mohli trávit celé odpoledne s basketbalem,“ prohlásil nový generální manažer Pavel Tuček, jehož cílem je také další rozvíjení spolupráce s městkou basketbalovou komunitou a Univerzitou Palackého. „S dalšími kluby jsme uzavřeli dohodu o vzájemné spolupráci s mládežnickou základnou, chceme se napojit na Univerzitu Palackého z pohledu analýzy hráčů a dalších moderních trendů,“ přiblížil své další plány Tuček.

Další články