Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK Olomouc proti USK i s podporou klubu z Jeseníku

BK Olomouc proti USK i s podporou klubu z Jeseníku

foto: bkredstone.cz

04. 10. 2024 - 17:16

Ambiciózní celek USK Praha přijíždí do Čajkarény v rámci 5. kola nejvyšší domácí basketbalové soutěže. Sovy, které proti BK Olomoucko nastoupí v sobotu od 18 hodin, zatím v předchozích zápasech získaly dvě výhry, tu poslední vybojovaly v rámci derby, když Slavii porazili 81:63 a měly v sestavě hned šest dvouciferných střelců.

„Narazíme na dravý tým, který hraje důrazně v obraně a snaží se o rychlé brejky. V útoku se pere o opakované střely na útočném doskoku. Sestava vysokoškoláků je vyvážená. Jsou v ní mladí hráči i zkušení, včetně Blake Schilba. Sestava hodně rotuje a drží vysoké nasazení. Čeká nás těžká práce, což ukázal i předchozí zápas soupeře, který s přehledem ovládl pražské derby,“ předpokládá trenér BK Olomoucko Andrew Hipsher, jehož tým v posledním kole prohrál v Ostravě, když nezachytil především začátek zápasu. „Dokázali jsme se sice vrátit, ale otočit skóre se nám nepovedlo. Musíme se z toho poučit a být příště lepší,“ dodal kouč Olomoucka.

Při prvním utkání se BK Olomoucko připojil k iniciativě všech klubů a podpořil nejvíce postižené kluby ze severní Moravy a basketbalový klub z Jeseníku částkou 18 100 korun.

V charitativním duchu se ponese také duel proti Sovám z Prahy. „U pokladny, ve VIP zóně a u stánků s občerstvením bude možnost finančně podpořit naše kamarády z BK Jeseník,“ řekl prezident BK Olomoucko Libor Špunda.

„Speciální moment přijde mezi první a druhou čtvrtinou, kdy na palubovku nastoupí děti z týmu U12 z Jeseníku. Tito malí sportovci dostanou sladkou odměnu od Čokoládovny Troubelice a věřím, že je naši fanoušci podpoří i velkým potleskem,“ dodal Špunda, s tím, že v prodeji bude také limitovaná edice speciálních samolepek.

Výtěžek z prodeje rovněž pomůže mladým basketbalistům jesenického klubu.

Další články