Zábava do karantény? Čtení, vaření i hraní her
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
09. 06. 2018 - 00:00
Jaká by to byla hospoda bez pořádného guláše! - řekli jsme si v redakci a vydali jsme se na cestu restauracemi v našem regionu, abychom jedli, a jedli, a hodnotili. Tentokrát v Hanušovické pivničce na Bořivojově ulici v Olomouci.
Nezařadili jsme guláš z této hospody do hodnocení proto, že si v novinách (vlevo) zaplatili reklamu. Udělali jsme to, protože nám úplně vyrazil dech. Vedle v nóbl podnicích se nás totiž snažili uhranout všelijakými skvosty paprikovo-hovězí kuchyně, obvykle to ale mělo jednou vadu: pokrm z gastrozákladu, který dnes restauranty nakupují na kila, na litry, nebo na barely, se nedá zapřít. Gulášek v Hanušovické pivničce se nevaří denně, obvykle jen k šipkovému turnaji, k dokonalosti mu kus chybí, jenže: když jej ochutnáte, asi zjistíte, že hostinský kvůli němu vstával v pět. Že udělal vývar a nakrájel cibuli, kterou v tom jídle skutečně najdete. Že kořenil a pižlal se s tím, aby hostům chutnalo. Je to guláš, který má ducha, narozdíl od spousty jiných, dokonalejších, ale prefabrikovaných a normalizovaných podle nějaké dodané receptury. Proto dostává velmi vysoké hodnocení, přestože už jsme jedli lepší. Určitě si na něj zajděte, neprohloupíte, a všechny ty nažehlené restauranty z centra nechte jednou čekat na nějaké jiné hosty...
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
Chválkovická hospůdka Na Hřišti je vyhlášená grilovanými dobrotami a přes léto to tam žije. Guláš,…
Přesně v 19 hodin vzplála na olomoucké Pevnůstce letošní čarodějnice a začala "filipojakubská noc".…
Rusko-ukrajinský restaurant Zina v Olomouci na Kollárově náměstí je jediný v České republice, který…
Dovolená na jachtě nemusí být jen pro extrémně movité klienty. Sezóna se už dávno rozeběhla, lodě v…
Když jsme hodnotili guláš U Fleka předloni, dlouho vedl tehdejší pořadí gulášů ve městě. Po dvou…