Zde může být vaše reklama.

Víkendový přehled Víkend: hasiči i policie zasahovali kvůli větru a dopravní nehodě

Víkend: hasiči i policie zasahovali kvůli větru a dopravní nehodě

foto: HZS a MP Přerov

05. 10. 2020 - 09:18

O víkendu bezpečnostní složky zasahovaly převážně kvůli větrů a jeho následkům. V neděli ale museli vyjet také kvůli vážné dopravní nehodě, která se stala na úseku dálnice D1 u Lipníku nad Bečvou.

Hasiči o víkendu zasahovali u více než 70 událostí způsobených silným větrem. S následky se vypořádavali také městští strážníci. Například v Přerově vyjížděli k uvolněné dopravní značce, létajícímu polystyrénu, nebo uvolněné střeše.

"Strážníci vyjížděli prověřit oznámení občana, který hlásil, že na sousedním domě, jehož majitelé nejsou doma, se uvolnila střešní krytina a hrozí, že opustí střechu a vlétne do ulic. Hlídce se podařilo sehnat telefonický kontakt na majitelku nemovitosti a o hrozícím nebezpečí ji informovat. Ta zajistila eliminaci hrozby," uvedl mluvčí přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Vítr Česko zasáhl od soboty dopoledne do pozdní noci na neděli. Společnost ČEZ evidovala více než 13 500 odběratelů, kterým byla kvůli větru přerušena dodávka elektrického proudu.

Dopravní nehoda u Liníku

V neděli zasahovali nejen hasiči u řetězové dopravní nehody na dálnici D1. "Řidička vozidla značky Renault jela po dálnici ve směru od Ostravy, při jízdě nestihla dostatečně rychle zareagovat na před ní zastavující vozidlo značky VW , které zastavovalo z důvodu situace v silničním provozu a zezadu do něho narazila. VW byl odhozen do vozidla stojícího před ním a to ještě narazilo do dalšího auta," upřesnila průběh nehody policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.

Celkem bylo zraněno 7 osob. Výše způsobené škody se pohybuje ve statisících, ale její přesná částka zatím nebyla stanovená. Podrobnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Další články