Zde může být vaše reklama.

Uzavírka silnice Oprava průtahu v Litovli. Kraj zafinancuje 100 milionů

Oprava průtahu v Litovli. Kraj zafinancuje 100 milionů
Ode dneška bude doprava v Litovli složitější kvůli uzavření hlavního průtahu (ilustrační foto)

foto: Pixabay

15. 06. 2020 - 07:32

Od dnešního dne do konce listopadu bude zcela uzavřen hlavní průtah městem Litovel. Oprava je vyčíslena na téměř 100 miliónů korun, které poskytne Olomoucký kraj. Stavební práce se dotknou Dukelské ulice v části mezi mostem přes Moravu po křižovatku s Nádražní ulicí. 

Uzavřený úsek začíná parkovištěm u supermarketu BILLA a končí mostem u elektrárny. Autobusové nádraží se dočasně přesune na parkoviště v Příčné ulici a místo nynějšího autobusového nádraží bude po dobu uzavírky parkoviště.

Úsek má délku 1,2 kilometru a je součástí silnice II/449, která vede z Rýmařova přes Uničov a Litovel až do Prostějova.

Uzavírka si vyžádá i další změny v dopravě. Pro osobní auta je stanovana objízdná trasa po městském okruhu po ul. Palackého, Čihadlo, Studentů, Kollárova, Vítězná kolem supermarketu Albert a ulicí Kysucká zpět na ul. Dukelská směr Uničov, Šternberk. 

Pro auta nad 12 tun je však cesta složitější. Od Uničova po sil. II/447 do Pňovic, II/446 přes Chomoutov do Olomouce. Od Nasobůrek po sil. II/449  přes Unčovice, II/635 Náklo, Příkazy, Křelov do Olomouce, po sil. II/446 do Chomoutova, Pňovic, po sil. II/447 přes Tři Dvory do Litovle a po sil. II/449 směr Uničov. Od Senice na Hané, na MUK Unčovice odbočit na II/635 Náklo, Příkazy, Křelov, Olomouc, po sil. II/446 do Chomoutova, Pňovic a po sil. II/447 do Litovle a po sil. II/449 směr Uničov. 

Finance na opravu poskytl Olomoucký kraj

Polovinu z této částky se nám podařilo získat z evropských fondů a ze státního rozpočtu, druhou polovinu uhradíme z našich zdrojů. Na některé práce nám přispěje také město Litovel,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Zemánek.

Projekt počítá s rekonstrukcí silnice včetně tří mostů, úpravami kanalizace pro lepší odvodnění i novými chodníky. Na základě požadavku města se mosty rozšíří o novou cyklostezku. Práce začnou ještě v průběhu června a potrvají do konce příštího roku. 

Tento úsek už dlouho volal po obnově. Jsem proto rád, že se nám podařilo zajistit financování celé akce. Je to dobrá zpráva nejen pro Litovel a její obyvatele, ale i pro další motoristy, kteří důležitou komunikaci využívají,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Další články