Zde může být vaše reklama.

Ve fakultní nemocnici zřídili druhé odběrové místo na koronavirus

Ve fakultní nemocnici zřídili druhé odběrové místo na koronavirus
Nové odběrové místo v areálu Fakultní nemocnice Olomouc

foto: FNOL

22. 09. 2020 - 15:00

Druhé odběrové místo pro odběr vzorků pro vyšetření COVID-19 otevřela na konci minulého týdne Fakultní nemocnice Olomouc. Obě místa jsou situována v budově F – jednak v bočním vchodu směrem od budovy Y, v níž sídlí II. interní klinika, jednak ve vchodu směrem od budovy H. K největšímu odběrovému centru v Olomouckém kraji, jehož personál provede v průměru 300 odběrů denně, dovede příchozí žluté směrové značení.

"K odběrům jsou přijímáni lidé s žádankou od praktického lékaře, odeslaní Krajskou hygienickou stanicí, ale také samoplátci. Pro obě skupiny však platí, že před samotným odběrem je nutná registrace přímo na odběrovém místě. Samoplátci si musí rezervovat termín vyšetření v rezervačním systému ZDE. Neobjednané samoplátce nelze otestovat," prozradil mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Podrobné informace o odběrech, ale také provozu nemocnice v souvislosti s hygienicko-epidemiologickými opatřeními najdou zájemci souhrnně na stránkách https://covid.fnol.cz/.

Okres Olomouc i nadále nejzasaženější

Podle údajů na krajském webu Kraj pomáhá je v současné době v regionu celkem pozitivně testovaných 698 lidí. Z toho 264 je v bývalém okrese Olomouc. Testovaných už v kraji bylo 35 827 osob.

Další články