Zde může být vaše reklama.

AKCE VE ZBROJNICI Univerzita Palackého zahajuje akademický rok, zve i veřejnost

Univerzita Palackého zahajuje akademický rok, zve i veřejnost

foto: Vojtěch Duda

23. 09. 2024 - 07:20

Olomouc - Univerzita Palackého zve studenty, kantory i veřejnost na akci MEET UP, kterou organizuje u příležitosti zahájení nového akademického roku. Hlavním cílem MEET UPu je představit Olomouc jako univerzitní město a nabídnout zejména novým študákům příležitost k seznámení se s aktivitami univerzity, studentskými spolky a různými projekty.

Hlavní program se uskuteční na nádvoří Knihovny UP, známé také jako Zbrojnice, od 14 hodin. Během odpoledne a večera na vás čekají koncerty, interaktivní prezentace univerzitních pracovišť a studentských organizací a také workshopy. Kromě toho bude v provozu gastro zóna s lokálními stánky a relax zóna. „Prvních sto příchozích studentů se může těšit na pivo zdarma,“ uvedl za organizátory Ondřej Martínek.

Na pódiu vystoupí například punk-rocková kapela Byt číslo 4, cimbálová kapela Hejčíňan a populární Circus Problem se svou unikátní kombinací ska a balkánské hudby. Vedle toho si návštěvníci mohou užít vystoupení pouličních umělců a zúčastnit se soutěží o zajímavé ceny. V 17 hodin předá rektor UP ceny za dobrovolnickou činnost.

Po skončení hlavního programu bude akce pokračovat afterparty v olomouckých klubech R6 a Hellpaso. MEET UP je ideální příležitostí, jak si užít začátek semestru v přátelské atmosféře a poznat nové lidi. Vstup na všechny části programu je volný, takže neváhejte a přijďte se pobavit.

Další články