Zde může být vaše reklama.

Strážníci řešili další dvě černé skládky na území Olomouce

Strážníci řešili další dvě černé skládky na území Olomouce

foto: MP Olomouc

17. 01. 2022 - 11:51

Ani nově otevřený, třetí sběrný dvůr na území města Olomouce nezabránil lidem k vytváření černých skládek. Další dva případy černých skládek řešili o uplynulém víkendu strážníci Městské policie Olomouc. Jedna se nacházela v ulici Lužická, druhá na třídě Míru.

"V sobotu hlídka na základě podnětu od místně příslušné KMČ provedla kontrolu místa na ulici Lužická, kde se poblíž kontejnerů nacházela odložená pračka, matrace a části starého nábytku," uvedl k první černé skládce mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Druhou černou skládku našli strážníci v rámci své hlídkové činnosti. Nacházela se u vjezdu do bývalého vojenského areálu na třídě Míru. A šlo o několik skládek na jednom místě. Byl zde starý nábytek, matrace, stavební suť a další odpad.

"Oba případy byly zadokumentovány a následně bude vše oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení. Od začátku letošního roku strážníci řešili sedm případů přestupkového jednání v souvislosti s porušením zákonů o odpadech a o výrobcích s ukončenou životností. V roce 2021 se jednalo celkem o 83 takových případů," dodal Čunderle.

Další články