Zde může být vaše reklama.

Udělejte si čas Smetanovy sady budou celý den patřit rodině

Smetanovy sady budou celý den patřit rodině

foto: olkraj.cz

09. 09. 2022 - 09:00

Den plný zábavy, ale i informací na téma náhradního rodičovství připravuje Olomoucký kraj ve spolupráci se statutárním městem Olomouc a celou řadou organizací, které pracují s pěstounskými rodinami. Akce se koná v neděli 11. září od 9.30 do 16.00 hodin v olomouckých Smetanových sadech. Součástí je také charitativní Běh pro paměť národa pořádaný společností Post Bellum.

„Den pro rodinu vlastní i náhradní je jedinečnou příležitostí pro setkání rodin, náhradních rodičů, ale i zájemců o oblast náhradního rodičovství. Chceme všem nabídnout nejen odpočinkový den plný zábavy a dobré nálady, ale i osvětu a propagaci tématu náhradního rodičovství,“ vysvětlil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast Ivo Slavotínek.

Celodenní program odstartuje charitativní běh. Kromě hlavního závodu se mohou zájemci hlásit i do závodu dětí a rodinného závodu. „Akce láká k setkávání rodin a společnému trávení volného času. Záměrem letošního ročníku je nejen oslava rodičovství, ale také pěstounství, které nabývá na stále větším významu. Je vnímána potřeba zvýšení povědomí celé veřejnosti o smyslu pěstounské péče s cílem vyvrátit mýty o ní a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči,“ doplnil ještě Zbyněk Vočka, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Pro všechny účastníky akce bude připraven jedinečný zábavný i poučný program. Chybět nebude vystoupení zpěvačky Anny Julie Slováčkové, zábavnou show pro děti přinese olomoucké divadlo Tramtárie, o napětí spojené s vědou se postarají vědci z Pevnosti poznání se svými pokusy a další doprovodný program nabídnou Rodinné pasy. Rodiny se mohou zúčastnit i soutěže „Cesta pěstouna“, která přibližuje proces, jímž prochází zájemci o náhradní rodinnou péči.

Podrobný program celé akce najdou zájemci na webu Rodina je OK.

Další články