Zde může být vaše reklama.

Policejní kontrola: opilá řidička se vydávala za vlastní sestru!

Policejní kontrola: opilá řidička se vydávala za vlastní sestru!

foto: Pixabay.com

14. 03. 2023 - 12:29

Zajímavý zážitek měli včera večer policisté při jinak rutinní silniční kontrole. Kontrolovaná řidička osobního auta se před policisty vydávala za svoji sestru. Jak  později přiznala, měla důvod. Řídila opilá a navíc se třemi zákazy řízení motorových vozidel. Za volant měla podle soudního rozhodnutí opět usednout až v roce 2031. Auto mělo navíc dávno propadlou technickou kontrolu... 

Policejní hlídka dálničního oddělení Kocourovec si v pondělí o půl jedenácté večer povšimla vozidla Citroen, které sjelo z dálnice D35 u Olomouce k tankovacímu stojanu na čerpací stanici. Policisté nejdřív zjistili, že vůz měl dva a půl roku propadlou technickou kontrolu a tak přistoupili k dopravní kontrole.

Při ní řidička předložila pouze doklady k vozidlu se sdělením, že u sebe nemá žádný doklad totožnosti. Poté hlídce nahlásila své osobní údaje a policisté provedli lustraci ženy. Zjistili, že nahlášené osobní údaje se ale neshodují s fotografií ženy z registru obyvatel. Řidička nadále trvala na svém. Policisté podrobnějším pátráním zjistili, že se řidička vydávala za svou 25letou sestru. Nato se 28letá žena přiznala ke své pravé totožnosti a uvedla, že se vydávala za sestru, protože měla platný zákaz řízení.

Jak policisté zjistili, tato žena měla platné hned tři zákazy řízení motorových vozidel. Nejdéle uložený zákaz měla desetiletý s platností až do roku 2031. Policisté pak ženu podrobili dechové zkoušce na alkohol, při které nadýchala půl promile. Žena je mimo dopravních přestupků podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze které ji hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.  

Další články