Zde může být vaše reklama.

Otevřená radnice: Jste spokojení s aktivitou městské policie?

Otevřená radnice: Jste spokojení s aktivitou městské policie?

foto: Archiv redakce

13. 06. 2020 - 12:00

Máte otázku na olomoucké radní? Chcete aby na ni veřejně odpověděli v Hanáckém Večerníku? V rámci seriálu "Otevřená radnice" vaše dotazy rádi předáme. Své dotazy posílejte na mail otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz.

Co říkáte na dokončení další etapy protipovodňových opatření?
Martin Major, 1. náměstek primátora
 
Můj osobní dojem z nově dokončeného nábřeží mezi dvěma mosty je velmi pozitivní. Byl jsem se tam podívat a bylo jasné, že spousta Olomoučanů už dokončení stezek podél řeky zaregistrovala a projíždí se tu na kole nebo na bruslích, lidé se tu procházejí a využívají posezení na lavičkách. Oceňuji, že práce probíhají tak, jak bylo před více než dvěma lety v harmonogramu slíbeno, a že je nezastavila ani nedávná pandemie. Až bude hotová celá II. B etapa a tato část nábřeží se propojí s bermou mezi ulicí Komenského a Masarykovou třídou, získají Olomoučané opravdu parádní veřejný prostor. Druhou pozitivní rovinou je fakt, že už i ta dokončená část prací zvyšuje ochranu města před povodněmi, což je navzdory převažujícímu suchému počasí velmi potřebné – ukázaly to teď aktuální povodně na Uničovsku.

Jste spokojení s aktivitou městské policie ve městě?
Primátor Miroslav Žbánek

Strážníci městské policie jsou v olomouckých ulicích přítomni neustále. Sedm dvoučlenných hlídek se věnuje pořádkové činnosti, pět hlídek řeší dopravní přestupky, v noci jsou v terénu jen pořádkové hlídky. Toto téma dlouhodobě diskutujeme s vedením městské policie, optimální situace by si vyžadovala devět pořádkových a sedm dopravních hlídek, jenže policie má podstav, chybí strážníci a tak další hlídky zatím sestavit nelze. Musím tedy vycházet z reality a počítat s tím, že když požádám městskou policii, aby přednostně vyslala strážníky třeba do Wurmovy ulice, chybí pak hlídka jinde. V takové situaci musí operační středisko její absenci nahradit intenzivnějším sledováním příslušné lokality pomocí kamerového systému. Za daných okolností jsem tedy s aktivitou policie spokojen, i když vím, že situace není ideální, a těším se, až se podaří kýžený početní stav strážníků naplnit.

Další články