Zde může být vaše reklama.

LETNÍ STAVEBNÍ PRÁZDNINY Na silnicích v Olomouci přibývají další a další dopravní omezení

Na silnicích v Olomouci přibývají další a další dopravní omezení

foto: Google Maps

14. 07. 2023 - 13:47

V Olomouci se letos v létě staví o sto šest. Radnice chce využít menší hiústoty dopravy během prýzdnin a rozjela nevídaný počet stavebních akcí. Teď přibývají další dvě - Legionářská a Velkomoravská. 

Už v pátek 7. července byla uzavřena polovina Legionářské ulice v centru Olomouce.  Opravovat komunikaci tady budou až do 3. září. Kromě silnice se zde opravují i chodníky, přechody pro chodce a autobusová zastávka. Oprava si celkově vyžádá zhruba 1,7 milionu korun. Objízdná trasa pro individuální dopravu je z důvodu úplné uzavírky vedena ulicemi Hynaisova, Wellnerova a Palackého. 

V pondělí 17. července začnou další opravy - ve Velkomoravské ulici. "Bezpečné přecházení pouze na vyhrazených místech – to je záměrem instalace nového zábradlí ve středním dělícím pásu na Velkomoravské," říká Jana Doleželová z tiskového oddělení radnice. Výměna stávajícího nevyhovujícího zábradlí v úseku mezi křižovatkami se Schweitzerovou a s Rooseveltovou ulicí začne v pondělí 17. července. Do 28. srpna zde musejí řidiči počítat s dopravním omezením, místo však zůstane průjezdné. Kvůli výměně zábradlí bude vozovka na více než 600 metrů dlouhém úseku zúžena do dvou pruhů. Odbočovací pruhy zůstanou zachovány. Náklady na realizaci jsou asi 4,1 milionu korun.

„Uzavírky a dopravní omezení nevyhovují nikomu. Bez nich ale opravy komunikací provést nejde. Neumím si představit, že by se tyto opravy odehrávaly jindy než v létě, kdy je ve městě nejmenší provoz. Lidé jsou na dovolených, chybí spousta aut i dvacet tisíc studentů,“ uvedla náměstkyně primátora pro dopravu Miroslava Ferancová.

V minulých týdnech začaly opravy na řadě dalších silnic ve městě, například v ulicích Kyselovská, Holická, Šlechtitelů, Kmochova, Krapkova, Jeremenkova nebo na třídě Svornosti. Tématu se budeme věnovat v příštím čísle tištěné verze Hanáckého Večerníku.

Další články