Zde může být vaše reklama.

Magistrát ocenil děti, které vymyslely jméno vánočního stromu

Magistrát ocenil děti, které vymyslely jméno vánočního stromu

foto: Olomouc.eu

06. 12. 2020 - 07:40

V Olomouci svítí Naděje, vánoční strom, kterému jméno vybraly děti. I letos se totiž zúčastnily výtvarné soutěže olomouckých škol o pojmenování vánočního stromu. A z dárků od města za své nápady se už radují. Předávalo se v pátek 4. prosince, a kde jinde, než u Naděje zářící na Horním náměstí.

Ocenění se ale letos rozdávala ještě další dvě. Za jedinečné výtvarné pojetí dostala odměnu Bibiana Telíškové ze 3.B ZŠ Mozartova, která ztvárnila stromeček Koronavírek. „Vyráběla jsem jej z kužele, nalepila třpytivé třásně a pojmenovala příznačně pro dobu. Maminka mi pomohla s obstaráním materiálu,“ charakterizovala své asi třicet centimetrů vysoké dílo autorka.

To za originálně pojatý nápad si dárky v podobě audioknih odnesli žáci ze 4.C FZŠ Hálkova. Společně vyrobili speciální adventní kalendář s bylinnými čaji „Kromě čajů obsahuje každá kapsička i vtip, nejvíc je těch o Pepíčkovi,“ prozradila s úsměvem za všechny ostatní čtvrťáky Eliška Freharová.

„Jsme moc rádi, že i přesto, že školy fungovaly v režimu distanční výuky, bylo z čeho vybírat. Většina návrhů dětí byla moc pěkně zpracovaná a nápady na pojmenování většinou reflektovaly dobu. Právě kvůli tomu zvítězilo jméno, které má lidem přinášet světlo a naději,“ vysvětlila Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu magistrátu.

Další články