Zde může být vaše reklama.

Jdete do fakultky na koronavirový test? Musíte se objednat!

Jdete do fakultky na koronavirový test? Musíte se objednat!

foto: Archiv redakce

20. 10. 2020 - 16:03

Zajistit plynulý průběh odběru vzorků pro vyšetření COVID-19 - to je hlavní důvod, proč Fakultní nemocnice Olomouc zavádí již od středy 21. 10. 2020 povinnou rezervaci také pro indikované pacienty, tedy ty, které k testování vyslali praktičtí lékaři nebo hygienická stanice.

Mnohametrové fronty, které se v těchto dnech u odběrového místa ve fakultní nemocnici tvoří, jsou s ohledem na chladné počasí a z toho plynoucí diskomfort pro čekající neúnosné.

„Počet odběrů roste skokově ze dne na den. Jsme také jediné odběrové místo v regionu, které dosud rezervační systém pro indikované pacienty nemá, proto se k nám sjíždějí pacienti z celého kraje. Musíme na tento trend reagovat. Nemůžeme nechat lidi čekat na vyšetření v chladu a dešti. S rezervačním systémem bude odbavování plynulejší,“ vysvětluje důvody přijatého opatření náměstkyně nelékařských oborů FN Olomouc Ing. Bc. Andrea Drobiličová s tím, že povinné rezervace se již velmi osvědčily v případě samoplátců. Fakultní nemocnice bude zveřejňovat volné termíny vždy jen na týden dopředu, aby je případně mohla přizpůsobit aktuální epidemiologické situaci.

Kde najít rezervační systém  další informace, které FNOL poskytuje?

Rezervační systém s volnými termíny naleznou indikovaní pacienti ---ZDE--- . Všechny informace spojené s koronavirem soustřeďuje Fakultní nemocnice Olomouc na speciálním webu covid.fnol.cz.

Další články