Zde může být vaše reklama.

Olomouc Jaké budou sběrové soboty?

Jaké budou sběrové soboty?

foto: olomouc.eu - Blanka Martinovská

31. 07. 2020 - 06:01

Zbavit se nebezpečného, velkoobjemového odpadu, elektrospotřebičů nebo bioodpadu budou mít občané možnost prostřednictvím sběrových sobot. Jejich podzimní etapa proběhne na celkem dvaceti stanovištích ve městě a uskuteční se bez finanční spoluúčasti jednotlivých komisí místních částí.

Radní schválili konání podzimních sběrových sobot v tzv. optimalizované variantě. Ta znamená konání pěti sběrových sobot po čtyřech stanovištích a zkrácení doby trvání z původních pěti na tři hodiny. Dvacet stanovišť bude rovnoměrně rozmístěno s přihlédnutím k dostupnosti sběrových dvorů a k výtěžnosti z předchozích let. Nebude tedy odpovídat členění na jednotlivé KMČ. „Zůstávají zachována stanoviště v okrajových částech města se špatnou dostupností sběrových dvorů a stanoviště v centrálních městských částech jsou optimálně plošně rozložena pro zajištění maximální dostupnosti pro obyvatele,“ upřesnil náměstek primátora Otakar Bačák.

Celkové finanční náklady vybrané optimalizované varianty vyjdou na téměř 920 tisíc korun. Podrobný harmonogram s termíny a informace k organizaci sběrových sobot jsou nyní zpracovávány. Informace o nich budou zveřejněny na webu města, v Olomouckých listech a rozeslány všem komisím místních částí.

Další články