Zde může být vaše reklama.

NEBEZPEČNÁ KRÁDEŽ Zloději naštvali železničáře i hokejové fanoušky

Zloději naštvali železničáře i hokejové fanoušky

foto: Policie ČR

12. 05. 2024 - 13:46

Prosenice – Pořádnou nakládačku od hokejových fandů z různých koutů světa by zcela jistě dostali neznámí zloději, kteří v sobotu dopoledne ukradli dráty trakčního vedení nedaleko Prosenic na Přerovsku. Kvůli následnému poškození lokomotivy totiž musel správce železnice zastavit na páteřním koridoru mezi Prahou a Ostravou provoz a vlaky, kterými mířili diváci na odpolední a večerní utkání Mistrovství světa v hokeji, chytali několikahodinové zpoždění. K výprasku pobertům by se přidali určitě i železničáři, kteří poškozenou trať až do večera opravovali.

Neznámí pachatelé odcizili v blízkosti stanice Prosenice z trakčních podpěr dva kotevní nástavce trolejového drátu o průměru 9 milimetrů, každý o délce padesáti metrů. „V důsledku toho došlo nad jednou z kolejí k prověšení sestavy trakčního vedení s následným poškozením projíždějící lokomotivy nákladní vlakové soupravy,“ informovala krajská policejní mluvčí Petra Vaňharová. Způsobená škoda na vedení a lokomotivě, patřící rakouskému národnímu dopravci, byla předběžně vyčíslena na 700,000 korun.

Zastavení provozu nepotěšilo fanoušky, kteří jeli na zápasy hokejového mistrovství světa, které se odehrává v Praze a Ostravě. „Díky rychlému zásahu Správy železnic se podařilo alespoň částečně obnovit provoz po jedné koleji. Dopad to bohužel mělo i na vlaky, kterými míří hokejoví fanoušci na druhý den světového šampionátu,“ uvedly v sobotu České dráhy na síti X. Provoz na hlavním koridoru byl obnoven až ve večerních hodinách. 

Kriminalisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a krádeže. Pokud budou pachatelé dopadeni, mohou jít až na šest let za mříže.

 

Další články