Zde může být vaše reklama.

ZBLÁZNIL SE MUŽ? Záchranáři hledali tři hodiny dívky, oznámení bylo falešné

Záchranáři hledali tři hodiny dívky, oznámení bylo falešné

foto: HZS OK

18. 09. 2024 - 06:58

Zábřeh - V pondělí večer, kdy záchranné složky měly plné ruce s rozlévajícími se řekami a evakuací obyvatel, zavolal na policii v Zábřehu muž, že viděl spadnout do rozbouřené Moravské Sázavy dvě mladé dívky. Okamžitě se rozjela obří záchranná akce s nasazením vrtulníku a desítek lidí, po třech hodinách se oznamovatel přiznal, že si vše vymyslel.

V okamžiku telefonátu o tragické události nikdo zodpovědný nebral mužovu informaci na lehkou váhu. Zprávu sdílela na sítích zábřežská radnice a brzy se objevila ve všech možných skupinách a na profilech stovek lidí. „Žádáme vás, pokud pohřešujete své děti, neprodleně informujte policii na lince 158,“ vyzývalo město.

Podle krajské policejní mluvčí Marie Šafářové byl na místo přivolán i vrtulník s termovizí. Pátrání probíhalo více než tři hodiny. Helikoptéra hledané nenašla, po obou březích tak znovu vyrazily rojnice záchranářů.

Muž, který policii událost oznámil, se nakonec na služebně přiznal, že si celou věc vymyslel pod vlivem alkoholu. V okamžiku, kdy se informace o odvolání pátrání objevila na sociálních sítích, chtěli čtenáři muže zavřít do vězení až zčerná, nebo jej minimálně pořádně zmlátit. Za falešné oznámení mu hrozí postih.

 

Další články