Zde může být vaše reklama.

Kohouti lídra nepustili Útočník Zbyněk Irgl zůstává v HC Olomouc

Útočník Zbyněk Irgl zůstává v HC Olomouc

foto: Petr Pelíšek

31. 01. 2020 - 21:56

Se závěrem přestupního termínu málem došlo k jedné změně v kádru HC Olomouc. V Moře téměř skončil elitní útočník Zbyněk Irgl, tahoun olomouckého týmu se měl vrátit zpět domů do Vítkovic. Přesně tohle řekl po utkání proti Zlínu novinářům. Ale zůstává, vedení Mory Irgla nepustilo.

Irgl působil na Hané od zimy 2018, to přišel z Třince. V HC Olomouc se stál okamžitě jasným lídrem týmu a oporou. V olomouckém dresu odehrál za tři sezony 97 zápasů v základní části a k tomu 16 v play-off, dal v nich 44 branek. Po zápase proti Zlínu dnes sám médiím řekl, že odejde. „Ale není to v mých rukách, je věcí manažerů, jak se dohodnou. Záleží na nich,“ uvedl Irgl.

Nakonec to nedopadlo podle jeho představ a přání. Zpět domů se nevrátí. Zamýšlený návrat Zbyňka Irgla do ostravského klubu ale nakonec nevyšel. „V posledních dnech jsme intenzivně jednali s HC Olomouc, a to s manažerem olomouckého klubu Erikem Fürstem. Naše vzájemná dohoda byla taková, že po kompletním pátečním kole padne finální rozhodnutí, zda se uskuteční návrat Zbyňka Irgla k nám. Bohužel, o půl desáté večer jsem dostal od Erika Fürsta finální rozhodnutí, že Zbyňka Irgla k nám nepustí. Je nám to líto, ale boj o záchranu budeme muset zvládnout i bez Zbyňka," řekl šéf HC Vítkovice Ridera Aleš Pavlík pro klubový web.

Další články