Zde může být vaše reklama.

LFA nařídila změnu Sigma končí sezónu o pět dní později

Sigma končí sezónu o pět dní později

foto: Petr Pelíšek

01. 07. 2020 - 12:00

Fotbalistům SK Sigma Olomouc skončí sezona o pět dní později, než bylo v původním plánu. Duel Hanáků se Zlínem se bude hrát na Andrově stadionu v neděli 12. července. Důvodem je změna programu baráže o udržení, kterou ovšem ani Olomouc ani Zlín už s jistotou hrát nebudou …

Původně měla hrát Sigma poslední zápas soutěžního ročníku v úterý 7. července. To byl oficiální termín po zápasy 5. kola skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE. Jenže je to jinak. Vzhledem ke karanténě v druholigovém Třinci a odložení jeho utkání došlo k posunům termínů ve druhé nejvyšší soutěži. A tím také baráže o udržení/postup. Baráž se týká 14. a 15. celku první ligy.

To už ani Sigma ani Zlín nebudou, baráž se jich netýká. Přesto musejí z rozhodnutí Ligové fotbalové asociace (LFA)hrát až v neděli 12. července. LFA tak vcelku nepochopitelně obrala oba kluby kvůli zápasu, ve kterém už prakticky o nic nejde, o pět dní volna, bez ohledu například na to, že už i hráči můžou mít nějakou dovolenku v plánu, případně i zaplacenou, málokdo si takové věci zařizuje ze dne na den. Utkání má navíc nařízen výkop na v létě málo pochopitelných 15.00.

Další články