Zde může být vaše reklama.

Cestují na Slovensko Sigma hraje v pátek Trenčíně, pak už letí na Maltu

Sigma hraje v pátek Trenčíně, pak už letí na Maltu

foto: Petr Pelíšek

13. 01. 2022 - 11:18

Druhý přípravný zápas odehrají fotbalisté SK Sigma Olomouc v zahraničí. Hanáci k němu pocestují v pátek na Slovensko, od 15.00 nastoupí v Trenčíně k druhé zápasu skupiny D Zimní Tipsport ligy. Pak už trenér Václav Jílek zúží kádr, jelikož v neděli letí se svým týmem na soustředění na Maltu.

V prvním utkání, které se hrálo v Brněnských Ivanovicích, Sigma porazila druholigový Vyškov 4:2. Nyní ji čeká soupeř z elitní soutěže. Sestava se bude ve srovnání s předchozím duelem lišit. „Určitě ano. Tato utkání jsou součástí kondičního bloku, takže to nějakým způsobem prostřídáme tak, aby hráči měli i nespecifickou formu, protože některé věci prostě s míčem dělat nelze. Takže složení týmu bude odlišné,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma Olomouc.

V sobotu pak budou mít hráči volný den a v neděli se vydají za teplem, čeká je start na Tipsport Malta Cupu. Na tréninkový kemp odletí do Středozemí v rámci zimní přípravy kromě SK Sigma Olomouc také aktuálně druhý nejúspěšnější tým 1. slovenské fotbalové ligy FC Spartak Trnava, úřadující vítěz Tipsport Malta Cupu 2021 WGS Tirol Wattens a dánský AAB Aalborg FC. Všechny zápasy se odehrají na maltském národním stadionu Ta' Qali. První střetnutí bude hrát Sigma na Maltě v úterý proti Dánům (20.00).

Utkání AS Trenčín – SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 14. ledna od 15.00.

Další články