Zde může být vaše reklama.

Poprvé proti Sigmě Na zápas se těším, řekl Šimon Falta

Na zápas se těším, řekl Šimon Falta

foto: fcviktoria.cz

05. 03. 2021 - 21:30

Zápas 22. kola FORTUNA:LIGY mezi FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc bude speciální pro domácího záložníka Šimona Faltu (1993). Je totiž odchovancem Sigmy, z Hané se do současného klubu přesunul teprve letos v zimě.

Klub, ve kterém Falta vyrostl a startoval profikariéru, šetřit nehodlá. „V sobotu budeme chtít vyhrát a potvrdit tak vítězství z posledních tří zápasů,“ řekl Šimon Falta proti klubový web Viktorie.

Hanákům se v jarní části zatím moc nedaří, ale přesto nechtějí Plzeňští nic podcenit, vědí, že půjde o složitý duel. „Nebude to ale nic jednoduchého. Jak znám prostředí v týmu Olomouce, tak přijedou dobře připravení a nachystaní. My budeme muset podat maximální výkon, abychom vyhráli,“ upozornil Falta.

Proti Sigmě bude hrát soutěžní zápas poprvé v kariéře, takže se na něj těší o něco více, než by bylo obvyklé. „Je to tak. Doufám ale, že to bude dobrý zápas a vyjdeme z něj jako vítězové. A jestli dojde k nějakému hecování s bývalými spoluhráči? Nevím, jestli před zápasem, já sám nikomu psát nebudu, ale po zápase s klukama rád pobavím,“ podotkl Falta.

V Plzni hraje, stejně jako předtím v Sigmě, na více postech. V záloze nebo v obraně. „Už jsem to zažil v Olomouci. Občas je to složitější, ale kluci mi tu pomáhají, ať už naskočím kdekoli. Za to jsem moc rád. Hraje se mi tu dobře. Spoluhráči mi vyhovují, za mě tedy maximální spokojenost,“ dodal Falta.

Další články