Zde může být vaše reklama.

Jisté předkolo play-off Hokejisté HC Olomouc doma porazili Pardubice

Hokejisté HC Olomouc doma porazili Pardubice

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2022 - 20:15

V 58. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Pardubicím. Pro oba celky šlo o důležité utkání, Mora hraje o pozici v předkole play-off, hosté zase o možnost posunu do první čtyřky.

Od první minuty se hrál v Olomouci svižný hokej, před oběma bránami bylo rušno, ale stav se dlouho neměnil. Došlo k tomu až ve 14. minutě, kdy se Pardubickým povedlo využít přesilovku. V závěru první třetiny se dostala k přesilovce také Mora, ale větší část z ní hrála až na úvod prostřední dvacetiminutovky. Ale bylo to bez brankového efektu. Toho se Hanáci dočkali o chvíli později. Po přihrávce Krejčího se ve 26. minutě trefil Kunc. Pak měla jak Olomouc, tak Pardubice několik zajímavých situací před brankou soupeře, ale po čtyřiceti minutách to bylo nerozhodně jedna k jedné. Měnilo se to krátce po vstupu do poslední třetiny. Ve 44. minutě dorazil vyraženou střelu Buriana Lichanec. Jednobrankový náskok se ale Olomouckým udržet nepovedlo. Tři minuty a dvě sekundy před třetí sirénou srovnal Musil.

„Pardubice jsou výborný soupeř, mají výborné mužstvo, na vysoké úrovni. Myslím, že to byl velice dobrý zápas, po všech stránkách. Bylo to vyrovnané utkání, byli jsme šťastnější. Ale zasloužili jsme si to, šli jsme za vítězstvím víc. Měli jsme štěstí, z toho rezultoval i ten rozhodující gól. Fanoušci zaslouží absolutorium, doufám, že na Kometu bude plno,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

„Odehráli jsme slušné utkání, bylo to vyrovnané. Rozhodlo to, že Krejča je skvělý hokejista. Dali jsme dvě tyčky, pak nám to tam spadlo. Bohužel, to už je pech. Budeme bojovat dál,“ řekl trenér Pardubic Richard Král.

HC Olomouc – Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Kunc (Krejčí, Řezníček), 44. Lichanec (Burian), 60. Škůrek  – 14. Cienciala (Poulíček, Mikuš), 57. Musil. Rozhodčí: Mrkva, Kubičík –Ondráček, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4376.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Káňa, Krejčí, Nahodil – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Pardubice: Frodl – Mikuš, Zdráhal, Vála, Košťálek, Kolář, Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček, Musil – Matýs, Kousal, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík. Trenér Richard Král.

Další články