Zde může být vaše reklama.

Mají další body Hokejisté HC Olomouc ukončili sérii Sparty

Hokejisté HC Olomouc ukončili sérii Sparty

foto: hc-olomouc.cz

02. 10. 2024 - 21:38

Hokejisté HC Olomouc vyhráli dohrávku 7. kola extraligy. Doma Mora vybojovala vítězství nad Spartou 3:2 a ukončili třízápasovou sérii Pražanů, při níž získali plný počet bodů a neinkasovali.

Sparta přijela na Hanou ve velmi dobré formě. Přechozí tři zápasy dokázala vyhrát, aniž by inkasovala. Ale to se začalo rychle měnit. V 5. minutě ukončil pražskou neprůstřelnost Rutar. A v 19. minutě pak zvýšil na dva nula Orsava. To byl nakonec klíčový náskok pro další vývoj zápasu. Stejně jako to, že Mora v prostřední části hry, ve které Sparta lépe bruslila, inkasovala jen jednu branku. V závěrečné dvacetiminutovce už pak padly jen dvě branky. Obě ve 44. minutě. Nejprve Sparta srovnala, aby přesnou střelou vrátil vedení na olomouckou stranu Černý.

„Soupeř nastoupil do zápasu lépe než my, věděli jsme, o co tady jde a jak soupeř bude hrát. Připravili jsme se na to, ale nějak se nám to prostě nepovedlo. S tím prvním gólem z buly to byla škoda. Soupeř hraje agresivně, jednoduše, je silný v osobních soubojích. Všichni jsme to viděli, a tak si myslím, že po druhé třetině jsme trošku přidali, udělali jsme to, co jsme chtěli vlastně už na začátku zápasu. Podařilo se nám nějakým způsobem dát i ten gól, bylo tam víc šancí, ale dneska to tam nějak nepadlo, protože jsme někdy věci komplikovali v koncovce,“ řekl Pavel Gross, trenérHC Sparta Praha. „Když už jsme se nadřeli na ten gól a padnul, tak zbytečně moc brzo dostanete ten třetí gól. Byla tam už pět vteřin předtím osudová šance, což se nemůže stát hned po gólu, co srovnáte. Potřebujete parádní střídání, abyste to uklidnili. A proto musím říct - Olomouc vyhrála zaslouženě,“ podotkl.

„Náš vstup byl dnes výborný do zápasu. Dá se říct, že jsme byli všude a je hrozná škoda, že druhou třetinu jsme trošku upustili od té naší jednoduchosti. Začali jsme hrát složitě, ztráceli jsme puky a dávali jsme Spartě příležitosti. I v obranném pásmu jsme prohrávali souboje. Sparta byla jednoznačně lepší ve druhé třetině. Samozřejmě potom zaslouženě srovnala. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k té jednoduchosti, byli jsme v soubojích trošku lepší. Matěj Machovský nás podržel a musím hráčům poděkovat za bojovnost a odhodlání. Díky tomu jsme si zasloužili tři body,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Rutar (Orsava), 19. Orsava (Knotek, Černý), 44. Černý (Ondrušek, Nahodil) – 25. Tomek (Hrabík), 44. Najman (Kousal, Hrabík). Rozhodčí: Hribik, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 5013.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Fridrich, Nahodil, Navrátil – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Mácha. Trenér Jan Tomajko.

Sparta Praha: Kořenář – Mašín, Kemiläinen, Krejčík, Mikliš, Kempný, Irving, Tomek – Salomäki, Lajunen, Hyka – Chlapík, Najman, Kousal – Hrabík, Vitouch, Forman – Hrabík, Žmola, Ton. Trenér Pavel Gross.

Další články