Zde může být vaše reklama.

Derby pro hosty Hokejisté HC Olomouc obrali v Brně Kometu

Hokejisté HC Olomouc obrali v Brně Kometu

foto: hc-olomouc.cz

27. 09. 2024 - 20:33

Druhou výhru v tom týdnu mají hokejisté HC Olomouc. V úterý si doma v Plecharéně poradili s Českými Budějovicemi, dnes obrali o body v Brně Kometu.

Kometa soupeře přehrála jen v první třetině, po které o gól vedla. Mora srovnala krok ve 27. minutě a vcelku vyrovnaná druhá třetina se za nerozhodného stavu i dohrála. V závěrečném dějství hosté dvěma góly odskočili a na konečných 1:4 upravili při brněnské hře bez gólmana. Kometu sestřelili její bývalí hráči – Michal Kunc, Jakub Orsava a Martin Kohout.

„V první třetině jsme byli více na puku, měli jsme pár nebezpečných střel a dali jsme gól do šatny. To vše hrálo pro nás. Ve druhé třetině Olomouc spoléhala na brejky, hráče jsme na to upozorňovali. Nakonec nám ale stejně odjela a vyrovnala na jedna jedna. Gól, abychom se dostali zpět do vedení, jsme nedali, měli jsme s tím problém. Ve třetí třetině nás uzemnila branka na jedna dva a už jsme se z toho nezvedli. V závěru nás Olomouc k ničemu nepustila a utkání dotáhla do vítězného konce,“ řekl Kamil Pokorný, trenér Komety.

„My jsme nezačali úplně dobře. Nemůžu říct, že bychom špatně bránili, v tom problém nebyl. Ale v první třetině jsme toho moc nepředvedli s pukem, špatně jsme s ním nakládali a hned jsme jej ztráceli. Dostali jsme navíc gól na konci první třetiny, což nám také úplně nepomohlo. Pak jsme ale přežili dvě oslabení a to si myslím, že rozhodlo. Odskočili jsme pak na rozdíl jednoho gólu a ten konec jsme poté sehráli výborně, hlavně co se týče obrany. Poučili jsme se z posledního přípravného zápasu, kdy jsme tady nevyhráli jediný souboj a byli jsme všude druzí. Tentokrát jsme hráli úplně jinak,“ uvedl Jan Tomajko, trenér Olomouce.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Marcinko (Pospíšil) – 27. Kunc (Černý), 44. Orsava (Škůrek, Sirota), 48. Fridrich (Nahodil), 60. Kohout. Rozhodčí: Cabák, Stano – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6624.

Kometa Brno: Postava – Bartejs, Ščotka, Beaudin, Holland, Gulaši, Ďaloga, Svoboda – Pospíšil, Zohorna, Flek – Zaťovič, Cingel, Rachůnek – Konečný, Marcinko, Kos – Říčka, Kollár, Jedlička. Trenér Kamil Pokorný.

HC Olomouc: Machovský– Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Rašner, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Fridrich, Nahodil, Navrátil – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Ministr. Trenér Jan Tomajko.

Další články