Zde může být vaše reklama.

Třetí prohra v řadě Hokejisté HC Olomouc nestačili na Vítkovice

Hokejisté HC Olomouc nestačili na Vítkovice

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2024 - 20:42

Vstup do nové sezóny se hokejistům HC Olomouc zatím nedaří. Ve 3. dějství extraligy zaknihovali třetí prohru v řadě. Po porážkách v Mladé Boleslavi a doma s Pardubicemi (2:4) padla Mora ve Vítkovicích (1:7).

Většinu utkání tahala Mora za kratší konec. Po první třetině ztrácela o gól, ale pak se domácí začali rozjíždět. Nakonec Hanáci schytali sedm branek, čtyři z nich dali domácí z přesilovek. Olomoučtí mají po třech kolech nula bodů při skóre 5:15.

„První třetina pro nás byla velmi těžká, nevstoupili jsme do ní dobře. Soupeř nás k ničemu moc nepouštěl a měl i lepší pohyb. Myslím si, že prvních deset minut byla Olomouc na ledě jednoznačně lepší a tam nás ve hře podržely dva faktory. A to brankář Klimeš a pětiminutová přesilová hra. Druhá a třetí třetina už šly za námi. Pomohli jsme si přesilovými hrami, a když už jsme trošičku odskočili, tak jsme měli určitou lehkost a vycházelo nám v podstatě všechno,“ řekl David Bruk, trenér Vítkovic.

„Z naší strany ještě první třetina snesla nějaké měřítko, i když jsme hráli sedm minut oslabení a bylo to nula jedna. Od druhé třetiny jsme ještě snížili na jedna dva, ale potom byly Vítkovice lepší. Hlavně silnější v soubojích a od toho se to odvíjelo. My jsme skoro nebyli na puku. Samozřejmě sedm gólů je hodně, náš výkon byl od druhé části opravdu hodně špatný. Musíme se zlepšit,“ řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Ri. Bukarts (Ro. Bukarts), 23. Zdráhal (Bambula), 31. Claireaux, 33. Claireaux (Košťálek, Kalus), 47. Ro. Bukarts (Nellis, Ri. Bukarts), 55. Yetman (Ro. Bukarts, Auvitu), 59. Kalus (Abdul) – 24. Rašner (Anděl). Rozhodčí: Jeřánek, Vrba – Rampír, Axman. Vyloučení: 3:7, navíc Doktor 5 min. + do konce. Využití: 4:0. Diváci: 4479.

HC Vítkovice Ridera: Klimeš – Percy, Košťálek, Auvitu, Demel, Mikuš, Kovář, Marcel – Abdul, Yetman, Nellis – Bambula, Barinka, Zdráhal – Ro. Bukarts, Hladonik, Ri. Bukarts – Kalus, Claireaux, Lednický – Hašek. Trenér David Bruk.

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Švrček, Rašner, Škůrek – Káňa, Musil, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil, Kohout – Kunc, Anděl, Doktor. Trenér Jan Tomajko.

Další články