Zde může být vaše reklama.

Nominace repre Útočník SK Sigma Jan Kliment je v národním týmu

Útočník SK Sigma Jan Kliment je v národním týmu

foto: Petr Pelíšek

04. 10. 2024 - 17:43

Česká fotbalová reprezentace půjde do říjnových zápasů Ligy národů se dvěma nováčky na soupisce. Trenér Ivan Hašek poprvé pozval do národního týmu brankáře Martina Jedličku a Antonína Kinského a ukázal také na útočníka SK Sigma Olomouc Jana Klimenta, který se vrací po sedmi letech.

Kliment si v roce 2017 připsal pět startů, ale od té doby na povolání do reprezentace čekal. „Honza Kliment je aktuálně nejlepším střelcem ligy a hraje ve výborné formě,“ uvedl reprezentační trenér Ivan Hašek.

V nominaci jsou také odchovanci SK Sigma stoper David Zima, záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý. V listině náhradníků potom brankář Jakub Markovič, stopeři Václav Jemelka a Tomáš Kalas, záložníci Ondřej Zmrzlý a Petr Ševčík, plus útočník Mojmír Chytil.

České fotbalisty čeká v pátek 11. října v Praze na Letné zápas proti Albánii. O tři dny později v pondělí 14. října nastoupí reprezentace ve Wroclawi proti Ukrajině.

Nominace reprezentace
Brankáři:
Martin Jedlička (Plzeň), Antonín Kinský (Slavia), Matěj Kovář (Leverkusen).
Obránci:
Vladimír Coufal (West Ham), Tomáš Holeš (Slavia), Ladislav Krejčí (Girona), Matěj Ryneš (Sparta, 1/0), Martin Vitík (Sparta), David Zima (Slavia), Jaroslav Zelený (Sparta).
Záložníci:
Václav Černý (Rangers), Lukáš Červ (Plzeň), Lukáš Kalvach (Plzeň), Alex Král (Espaňol), Ondřej Lingr (Slavia), Lukáš Provod (Slavia), Tomáš Souček (West Ham), Pavel Šulc (Plzeň).
Útočníci:
Tomáš Čvančara (Mönchengladbach), Adam Hložek (Hoffenheim), Jan Kliment (SK Sigma Olomouc), Jan Kuchta (Midtjylland), Vasil Kušej (Mladá Boleslav), Tomáš Chorý (Slavia).

Další články