Zde může být vaše reklama.

Přípravné derby Béčko SK Sigma porazilo 1. HFK

Béčko SK Sigma porazilo 1. HFK

foto: Petr Pelíšek

25. 05. 2020 - 20:52

Týmy z neprofesionálních soutěží už mají po sezoně a chystají se na tu novou, ale to ještě neznamená, že nebudou hrát fotbal. Třetiligové béčko SK Sigma Olomouc hrálo na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu proti diviznímu 1.HFK Olomouc. Městské přípravné derby vyhráli domácí o dvě branky.

Sigma po prvním poločase vedla, ve 26. minutě se prosadil Štěpán Langer. To už na hřišti nebyl záložník Tomáš Zlatohlávek, který musel v 6. minutě se zraněním střídat a na vyšetření do nemocnice. Další branky padaly po přestávce. Nejprve zvýšil vedení Sigmy Jiří Spáčil, chvíli poté to zase bylo jen o jeden, za hosty se trefil odchovanec Sigmy Tomáš Mazouch. Pak nemohla být branka Langra uznána pro ofsajd, další gól měl na noze střídající Martin Zedníček, trefil jen levou tyčku. Tři minuty před koncem pečetil výsledek z přímého kopu po faulu na Langra hezkou střelou k levé tyčce Michal Galus.

„Kluci si konečně zahráli, je vidět, že ta pauza byla dlouhá, že nám trošku překáží míč. I když snaha byla samozřejmě velká, ale někdy jsou až překotní a urputní, chtělo by to více klidu. Ale to přičítám nerozehranosti,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý. „Hráči jsou nažhaveni na fotbal, jsou rádi, že konečně můžou hrát. Jsou vděčni, že můžou jít na trávu a hrát fotbal. Doufám, že to půjde stále nahoru, máme domluvené další přípravné zápasy, proti Přerovu, Šumperku nebo Uničovu. Možná si dáme ještě jednou duel s Holici, protože zápas je lepší, než jen trénink,“ podotkl Chromý.

„Situaci, která nastala, nemůžeme nijak ovlivnit. Jsem strašně rád, že jsme se na tomto zápase domluvili. Je vidět, že kluci ze Sigmy jsou někde jinde. Pro nás utkání splnilo, ukázalo nám, na čem musíme pracovat, bereme to pozitivně,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco. „Kluci se po pauze těšili na hřiště, jsme spokojení, kluci se snaží. Do sezony je daleko, bude to ještě dlouhé, ale máme to ladit. Tak dlouhý čas nikdy nebyl, teď toho jen využít a pracovat na sobě. Kluci v pauze trénovali dobře, ukázali dobrou morálku, s tím jsem spokojený,“ podotkl Derco.

Další zápas hrají Sigma B příští úterý proti Šumperku (17.00), Holice již v sobotu v Přerově.

SK Sigma Olomouc B – 1. HFK Olomouc 3:1 (1:0)

Branky: 26. Langer, 54. Spáčil, 87. M. Galus  – 57. Mazouch. Rozhodčí: Křepský. Diváci: 120.

SK Sigma B: Trefil (46. Gröger) – David, Neuer, Kotouč (60. Beňa), M. Galus – Langer, Zlatohlávek (6. Vybíral, 65. Zedníček), Spáčil, González (46. Grygar), Šíp (70. Ždánský) – Baďura (46. Grečmal). Trenér Augustin Chromý.
1.HFK Olomouc: Kubica (46. Machalický) - Buček, Tylich (46. Fleischman), Krejčí, Mi. Vyskočil (46. Henkl) – Červenka (46. Galko), Mazouch, Spurný, Stoklasa (46. Němec), Bernatík (46. Hornych) – Ma. Vyskočil (46. Regec). Trenér Jiří Derco.

Další články