Lanýžové degustační menu

Vaříme s Večerníkem: Kuřecí na hořčici

Vaříme s Večerníkem: Kuřecí na hořčici

foto: Lukáš Blokša

19. 03. 2022 - 09:00

Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept tak zvaně co dům dal, který ale splní účel a je vynikající.

Suroviny:
 
kuřecí prso
brambory
cibule
rajský protlak
hořčice
sůl
pepř
worcesterová omáčka
hovězí vývar

Příprava:

Očištěné maso si nakrájíme na kostičky a naložíme do směsi připravené z worcesterové omáčky, rajského protlaku a hořčice. Pořádně promícháme, osolíme a opepříme.

Rozehřejeme si troubu na dvě stě stupňů, na čtvrtky nakrájíme brambory, které lehce propícháme vidličkou a do pekáče naskládáme nejprve maso, na to brambory a celé zalijeme hovězím vývarem.

Pekáč přikryjeme alobalem a takto pečeme zhruba 45 minut. Pak alobal sundáme a dopékáme dalších přibližně dvacet minut. Pak už se jen můžeme pustit do jídla. Tak dobrou chuť!

Další články