
Velká Bystřice slaví 750 let, o městě se natáčí film
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
foto: Kristýna Šmoldasová
08. 08. 2020 - 12:00
Líbil se vám recept z minulého čísla našeho tištěného vydání? Do mailu nám přistál tip na jeho vylepšení pomocí mandlí.
Ingredience na těsto:
3 vejce
sůl
500 g rybízu (či jiného ovoce)
30 g blanšírovaných mandlí
100 g mandlových plátků
200 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml smetany na šlehání (30 %)
cukr moučka na posypání hotového koláče
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků smíchaných vyšleháme pevný sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem do kypré pěny. A pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme blanšírované mandle, smetanu a pak šleháme do pěny. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh.
Po té těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně těsto rozvrstvíme.
Jemně a rovnoměrně na těsto rozmístíme rybíz a kolem krajů necháváme cca 3 - 4 cm volného místa bez nádivky. A na závěr koláč posypeme mandlovými plátky (můžeme přidat i trochu posypky) a necháme péct cca 30 minut na 180°C.
POCHLUBTE SE SVÝM RECEPTEM!
Máte recept na opravdovou dobrotu? Pošlete nám ho i s fotkou hotového výtvoru na mail redakce@hanackyvecernik.cz a my ty nejzajímavější otiskneme v dalších vydáních.
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…
Třiadvacátý ročník celostátní sbírky Zasukované tkaničky se odehrává ve středu 14. května. Lidé…
Olomouc - Populární venkovní areál letního kina v centru Olomouce po změně provozovatelů v pátek…
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…