
V Chlebu republiky bude voda i mouka z Olomouckého kraje
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
22. 06. 2019 - 12:00
Dnes si ukážeme, jak si k obědu připravit špekové knedlíky z rohlíku. Co budeme k přípravě knedlíků potřebovat? 8 rohlíků, 150 gramů slaniny, 200 gramů hrubé mouky, 2 vejce, 150 mililitrů zeleninového vývaru, sůl a pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku nebo libeček. A teď se dáme do přípravy.
Rohlíky si nejprve nakrájíme na malé kostičky a pak je necháme oschnout na plechu ve vyhřáté troubě. Jakmile zchladnou, nasypeme kostičky do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou opečenou slaninu, hrubou mouku, rozšlehaná vejce, zeleninový vývar, sůl, pepř, špetku muškátového květu a trochu nasekané zelené petrželky nebo libečku, záleží, jak vám to chutná.
Následně si vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama vytvarujeme větší koule, které postupně vkládáme do osolené vody a zhruba deset minut vaříme tak, aby byly pěkně měkké.
Jakmile jsou uvařené, vyndáme koule a propíchneme je vidlicí. Pak už jen rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěnou slaninou nebo máslem a můžeme se pustit do jídla.
Dobrou chuť!
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
Olomouc - Ředitel Sluňákova Michal Bartoš získal minulý týden prestižní Cenu Josefa Vavrouška za…
Olomouc - V sobotu 14. června se centrum Olomouce promění v jednu velkou běžeckou trasu. Uskuteční…
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…
Květinová výstava a současně rodinný festival v olomouckém rozáriu přichází letos s podtitulem „100…