
V Chlebu republiky bude voda i mouka z Olomouckého kraje
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
foto: VB
12. 10. 2019 - 20:00
Riegrovka se pyšní propracovaným PR, a tudíž jsme byli na místní skvost české kuchyně velmi zvědavi. A odcházeli jsme v příjemném šoku.
Nejde o ten guláš, byl mírně nadprůměrný, dobrý, ale žádný zázrak, kvůli kterému by bylo nutno skládat poklony až k zemi. Takový vcelku normální poživatelný pokrm.
Za co ale Riegrovka zaslouží jedničku s několika hvězdičkami, je knedlík: v českých hostincích je to poprvé!!, co jsme zaznamenali knedlík v kuse, na důkaz, že je právě uvařený, čerstvý, žádný kupovaný a přechovávaný čtrnáct dní v mrazáku a ohřívaný v páře, což je nápad jako hrom, a už jen kvůli tomu je nutno tu poklonu až k zemi vyseknout. Něco takového se totiž nevidí každý den.
K samotnému jídlu: jak bylo řečeno, guláš je lehce nadprůměrný v rámci těch, které jsme dosud hodnotili, ale ničím mimořádným nezaujme. To nemá být odsudek, protože (nejen) v Olomouci patří mezi ty lepší a rozhodně se vyplatí na něj jít.
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
Olomouc - Ředitel Sluňákova Michal Bartoš získal minulý týden prestižní Cenu Josefa Vavrouška za…
Olomouc - V sobotu 14. června se centrum Olomouce promění v jednu velkou běžeckou trasu. Uskuteční…
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…
Květinová výstava a současně rodinný festival v olomouckém rozáriu přichází letos s podtitulem „100…