
Laskavý festival: Den, kdy radost pomáhá a zážitky spojují
Vůně letního dne, smích dětí, tóny hudby, které se nesou nad loukou, a přátelská atmosféra, kde se…
foto: Vlastimil Blaťák
17. 07. 2019 - 06:00
Motorest Podkova na dálnici z Brna do Olomouce je kuchyní vyhlášen, a to stálo za gulášový test. S ohledem na očekávání ale žádná sláva.
Vypadalo to docela dobře, obsluha byla profesionální jako na Jadranu, ale guláč úplně stoprocentní nebyl. Spíš takový kyselý, divný, nic extra. Zkrátka si myslíme, že jsou některé restaurace líné dělat poctivý vývar z kostí, a radši to zalijou polívkou, vesměs zeleninovým vývarem, podle toho, co se ten den vařilo, a pak už to zkrátka nespraví ani kvanta sladké papriky. Snaha byla, výsledek se nedostavil.
Motorest přitom předchází skvělá pověst a není zádný důvod pochybovat o tom, že většina kuchyně je úžasná. Nás lákalo všechno, co se objevovalo na talířích ostatních hostů, už od pohledu, už od vůně. Jenže gulášek je zkrátka specifická disciplína, a ne každý si s ním ví rady - jakkoli to na první pohled vypadá jednoduše. Výsledek hopdnocení? Neříkáme, abyste tam nechodili. Říkáme - berte to trochu s rezervou. Mohlo to být i horší.
Vůně letního dne, smích dětí, tóny hudby, které se nesou nad loukou, a přátelská atmosféra, kde se…
Dokončit Michalské schody a následně se pustit do dalších schodů, které vedou do Výpadu od…
Přemyslovice - Jen pár kilometrů od sebe stojí rozhledny na vrcholu Strážná u Přemyslovic a na…
Olomouc - Aktivní senioři se mohou hlásit do dalšího ročníku vzdělávacího cyklu Blízká setkání…
„Na krála, pantáto, na krála! Máme krála chodobnyho, na všecke strane obranyho, ale pře tym…
Český reprezentant a vícenásobný medailista z mistrovství světa v kulturistice Patrik Šerý slavil…