
Velká Bystřice slaví 750 let, o městě se natáčí film
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
04. 07. 2019 - 13:00
Mexická restaurace na Hynaisově obvykle gulášky jen tak nevede, však jsme v Mexiku. Pak se ale v den vysvědčení objevil na denním menu a my jsme nedodolali.
A pokus to byl skutečně zajímavý – klasický hovězí guláš, ale obohacený o kousek kabanosu a namísto knedlíků bramborové krokety. Přestože milovníci guláše vědí, proč knedlíky a obvykle jsou velmi konzervativní, nelze v tomto případě pokus nepochválit – nebýt ovšem toho, že ten kabanos navrchu jídla se nepovedl. Zřejmě někdo šetřil na surovinách, a spečený kus masokostní moučky konzistence žvýkačky shodil celé dílo, které by se jinak dalo označit jako velmi povedené - a ani ty brambory tomu nevadily. K dokonalému zážitku je nutno přičíst perfektní, milou a usměvavou obsluhu, a guláš v Mexické lze jednoznačně doporučit (kabanos vynecháte) – pokud jej ovšem budou mít, což s ohledem na „národnost“ zdejší kuchyně pravidlem asi jen tak nebude. Až se ale dočkáte, bude to stát za návštěvu.
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…
Třiadvacátý ročník celostátní sbírky Zasukované tkaničky se odehrává ve středu 14. května. Lidé…
Olomouc - Populární venkovní areál letního kina v centru Olomouce po změně provozovatelů v pátek…
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…