
V Chlebu republiky bude voda i mouka z Olomouckého kraje
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
09. 04. 2019 - 17:00
Mňam, mňam. Potřebujete rychle uvařit večeři, abyste se mohli věnovat čtení, koukání na televizi, či jiným věcem? Máme pro vás tip na rychlou večeři!
Na cibulovou polévku se sýrem budete potřebovat 200 gramů cibule, 120 gramů tvrdého sýra, 40 gramů másla, 2 lžíce hrubé mouky, jedno vějce, česnek, kari, petrželku a sůl.
A příprava je taky jednoduchá!
Na rozehřátém másle zpěníte mouku, sejmete z plotny, přidáte vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváte, až se vejce srazí.
Směs pak musíte zalít jedním a půl litru horké vody, přivedete k varu, přidáte cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a vaříte 10 minut.
Potom polévku dokořeníte vegetou a utřeným česnekem, osolíte, necháte přejít varem. Na talířích sypete sýrem a petrželkou.
Mňam a dobrou chuť!
-lub-
Olomouc - Voda z říčky Bystřice na Olomoucku a mouka z přerovské pekárny Racek budou součástí…
Olomouc - Ředitel Sluňákova Michal Bartoš získal minulý týden prestižní Cenu Josefa Vavrouška za…
Olomouc - V sobotu 14. června se centrum Olomouce promění v jednu velkou běžeckou trasu. Uskuteční…
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…
Květinová výstava a současně rodinný festival v olomouckém rozáriu přichází letos s podtitulem „100…