Zábava do karantény? Čtení, vaření i hraní her
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
14. 04. 2019 - 06:14
Guláš má tu výhodu, že se musí umět uvařit, a záleží na kuchaři a ne na tom, kolik hvězdiček má hospoda. Kdy jste byli naposledy v jídelně v Senimu?
To je totiž něco: jídelnička jako vymalovaná, přezdívaná „chrám olomoucké gastronomie“, nabízí guláše hned dva. A jsou výborné, masíčko se rozpadá na jazyku a ten, kdo je vaří, ví, co dělá. Pravda, s designem se tady příliš nemažou, ale jakmile k němu přivoníte a jakmile jej ochutnáte, zatoužíte po druhém, a potom po třetím, protože to doopravdy stojí za to cestu. Pokud připočteme - s ohledem na polední špičku! - veskrze milou a sympatickou obsluhu (blonďatá prsatá), pak zážitek ze Senima prostě nemá chybu. To tím spíše, že podobné jídelny (Globus, Česká kuchyně v OC Haná…) se obvykle naším hodnocením propadaly až na samotné dno. Pro pořádek: Senimo nabízí guláše hned dva; klasický hovězí, a pak skvost se jménem „Senimo guláš“. Doporučujeme, běžte tam, neprohloupíte. Mají ho dost a klidně si můžete dát i dva.
Celková chuť *****
Maso ****
Omáčka *****
Knedlíky/chléb ****
Design jídla **
Pálivost ****
Vůně *****
Rychlost *****
Obsluha *****
Doporučujeme?
Ano!
Vlastimil Blaťák
Během už týden trvající karantény lidé zjistili, že mají čas na spoustu věcí, na které jej předtím…
Chválkovická hospůdka Na Hřišti je vyhlášená grilovanými dobrotami a přes léto to tam žije. Guláš,…
Přesně v 19 hodin vzplála na olomoucké Pevnůstce letošní čarodějnice a začala "filipojakubská noc".…
Rusko-ukrajinský restaurant Zina v Olomouci na Kollárově náměstí je jediný v České republice, který…
Dovolená na jachtě nemusí být jen pro extrémně movité klienty. Sezóna se už dávno rozeběhla, lodě v…
Když jsme hodnotili guláš U Fleka předloni, dlouho vedl tehdejší pořadí gulášů ve městě. Po dvou…