Zde může být vaše reklama.

Vrátil se do sestavy Je to šílené, nejhorší, řekl brankář Konrád

Je to šílené, nejhorší, řekl brankář Konrád

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2020 - 15:30

Poněkud neobvyklý zápas odchytal doma proti Litvínovu brankář HC Olomouc Branislav Konrád. Po zdravotním problému se vrátil zpět do akce. Ale větší část střetnutí se mohl spíš jen nudit. Hosté totiž byli pasivní až běda. Trošku se rozjeli až v poslední třetině, ovšem to už Mora vedla, takže Konráda nemusel tolik mrzet gól, který inkasoval v první periodě. „My jsme bojovný mančaft. Jdeme naplno každý zápas. Ze sezony máme ještě nějaké resty. Věděli jsme, že na první šestku už to nebude. Ale hráli jsme doma a každý zápas chceme vyhrát,“ řekl Branislav Konrád.

Jaký byl poslední domácí zápas Mory v základní části? Dostal jste poměrně brzy gól.
Tak že to bylo brzy, to by ani tak nevadilo. Ale soupeř měl snad jen jednu střelu. To bylo nejhorší. A když nejste delší čas v bráně, tak si na to potřebujete co nejdříve sáhnout. A v podstatě dvě třetiny jsem tam tápal bez zákroku. Byl jsem z toho trošku nervózní a nesvůj. Ale ve třetí třetině se mi to vynahradilo.

Zpočátku se utkání jevilo tak, že nemá až takový náboj. Na to, že Litvínovu šlo o udržení. Rozjelo se to trošku až v poslední třetině, až jste vedli dva jedna.
Vypadalo to tak proto, že Litvínov v podstatě jenom bránil. Pak se to tak jeví. Když jeden buší do druhého, který se jen brání. Vždyť oni v podstatě nebyli v naší třetině. Jednou vystřelil, dali gól. Pánbůh zaplať za tři body. Jsme rádi, že jsme to zvládli, do každého zápasu jdeme naplno.

Nepřekvapilo vás, že byl Litvínov, který potřeboval vyhrát, tolik pasivní?
Trošku ano. Protože když hrají doma, tak to jsou fofry, to na vás létá. Dívali jsme se na jejich zápas s Vítkovicemi, tam toho měli taky hodně. Těžko říct, proč to tak první dvě třetiny vypadalo z jejich strany. Jsem rád, že jsme to zlomili na svoji stranu.

Svůj dobrý výkon jste vyšperkoval i asistencí. Viděl jste při power-play hostů, že jsou tam spoluhráči rozjetí směrem dopředu?
No nejdříve mě napadlo, že bych to mohl zkusit rovnou, přes celé hřiště. Ale puk se mi tam zamotal. A přiznám se, že ne, neviděl jsem je. Snažil jsem se puk dát o mantinel ven z třetiny, což se mi podařilo. A když jsem viděl, že jedou dva, tak mě to potěšilo.

V předkole play-off budete začínat doma. Což je důvod k dílčí spokojenosti.
Je to lepší. Vždycky je lepší, když se začíná doma, ale člověk nikdy neví.

Jak jste se cítil v bráně, po těch pěti zápasech, které jste musel vynechat?
No … Nebylo to úplně lehké, ale v této sezoně si mi to stalo už asi počtvrté. Takže už jsem věděl, co mě čeká. Začátek byl takový horší. Inkasoval jsem jenom jeden gól, pak jsem se dostal i do tempa. Super, že jsme to s vypětím sil před bránou všechno uklízeli. Kluci pomohli trošku mě, já zase jim. Byly to tři body, to je důležité. Každé vítězství je dobré.

Je to potom o to horší, když se do brány vrátíte po delší pauze a jdou na vás čtyři střely za dvě třetiny?
Je to šílené. Nejhorší. To člověk nechce. Ale tak to prostě bylo. A s tím nic nenadělám. Podstatné je, že jsme vyhráli.

Co jste říkal na výkony Vojtěcha Mokrého, který šel chytat, když jste vy ani Jan Lukáš nemohli?
Vojta chytal fantasticky. A podržel nás v podstatě v nejdůležitější chvíli. Tým se na něj mohl spolehnout, my jsme si zase možná odpočinuli, dali jsme se do pořádku, jak jsme potřebovali. Což bylo nejdůležitější. A body se získávaly. Chytal perfektně, jsem rád hlavně za něj.

Další články